FFG Danmark

 

Till Louisiana konstmuseum och Jægersborgs hjortpark

En resa till Danmark över helgen  med en övernattning  30/9- 1/10Vi åker buss som tar ca 25 personer och kommer bo nära parken. Vi besöker Louisiana konstmuseum och se på  Fotoutställningar: Marina Abramovic och Rineke Dijkstra. Där efter åker vi till  Jaegersborgs hjorthägn där vi har Hjortskådning på kvällen och  morgonen.

Programmet

Lördag 2017-09-30
Avfärd  8.00
Färja kl  11.00

Ankomst Louisiana  12.00
Entré DKK 125/pers (grupp över 15 st = DKK 115/pers
Fotoutställningar: Marina Abramovic och Rineke Dijkstra,
 

Boende: Kommer mer info senare.

Kostnader
De fasta kostnad är Entré till Louisiana.
De gemensam kostnad att dela på: SEK 6 500 (buss/färja) Ju fler vi är billigare blir resan

Vi vill att de som vill åka med anmäler sig inom kort som en primärt anmälan. Så vi kan boka boende, eftersom just den perioden är det mycket folk där

Anmälan till:
Göran Kvick
e-post: goran@kvick.se

 

Lite om parken

Jægersborgs hjortpark är en av Danmarks mest besökta naturparker med cirka två miljoner besökare varje år från hela världen. Det som många lockas till är att titta på är kronhjortar, dovhjortar och sikahjortar som strövar runt fritt i parken. Att parken bara ligger ett stenkast från Köpenhamn bidrar troligen också till populariteten.

Den mest populära årstiden att besöka Jægersborg är under hösten då kronhjortarna har sin parningstid. Det är en bra tid för många naturintresserade och fotografer som vill uppleva och fånga skådespelet på bild.

Det finns uppskattningsvis 2100 hjortar i parken som är 1100 hektar i storlek. Under vinterhalvåret matar de hjortarna vid speciella foderplatser, och de gör även avskjutningar för att hålla ett lagom antal.

Källa:  http://www.natursidan.se/nyheter/naturomrade-jaegersborgs-hjortpark/

Kommentera