Att bli medlem är enkelt i vår klubb men vi förespråkar att du kommer och besöker oss och känner av om vi är rätt fotoklubb för dig innan du gör ditt beslut.

Vem kan bli medlem?

Vi har absolut inga krav från dig som medlem gällande att du måste ha en systemkamera, hur bra bilder du tar, osv. Fotoklubben är avsedd både för dig som vill lära känna din kamera och utveckla dig i ditt bildkunnande och för de mer kunniga att möta likasinnade och tävla.

Vad får jag som medlem?

Du får delta och vara aktiv i en fotoklubb med likasinnade. Gå på föreläsningar och delta i utflykter, kurser och workshops vi anordnar samt delta i bildgruppernas aktiviteter.

Hur blir jag medlem?

  1. Besök oss!
   Först och främst rekommenderar vi att du besöker oss på någon av våra medlemsmöten för att få en uppfattning om vi är rätt fotoklubb för dig. Titta in i vår kalender för mer information.
  2. Skicka din kontaktinformation till info[a]fotografiska.org
   För att uppdatera vårt medlemsregister behöver vi ditt fullständiga namn, e-postadress och telefonnummer för kontakt.
  3. Betala in medlemsavgiften på PlusGiro 460 98-0 eller Swish 123 237 32 64
   Skriv ditt namn och e-postadress i text till mottagare vid betalning!
   Du kan enkelt betala medlemsavgiften till vår kassör på plats vid något av våra medlemsmöten. Glöm inte att ange ditt namn samt e-postadress.
  4. Ingen bekräftelse för medlemskap skickas ut utan bara kom till våra aktiviteter!
   Men vid nästa medlemsmöte kan du få vårt medlemskort utfärdat av RSF  efter förfrågan som är mycket behjälplig när man speciellt är utomlands.
  5. Anmäl dig till vårt medlemsbrevgilla vår Facebooksida eller ansök medlemskap i våra bildgrupper på Facebook (se i kolumn till höger eller längst ned på sidan, beroende på om du surfar via dator eller mobil).
   Se till att hålla dig uppdaterad och få information om vad som händer i föreningen genom att få vårt nyhetsbrev samt var med i grupperna på Facebook för all aktivitet mellan våra medlemsmöten.

 

Medlemsavgifter

Ordinarie medlemskap 350 kr / kalenderår
Studerande 150 kr / kalenderår
Distansmedlem 100 kr / kalenderår
  PlusGiro: 460 98-0

För nya medlemmar som kommer under hösten erbjuder vi halva medlemsavgiften.

  OBS! Vid betalning och som medlem i FFG godkänner du att bli databehandlad enligt PUL.

18 thoughts on “Bli medlem

 1. Petronella Ljungberg

  Hej,

  min dotter (14 år) är väldigt fotointresserad och skulle vilja gå med i någon fotoklubb. Ser att ni har er nästa träff den 17/2. Tyvärr är vi då bortresta (sportlov)så hon kan inte komma på er träff. En utmaning som hon skulle vilja anta är att delta i er fototävling med digitalkamera. Kan hon göra det genom att vara “distansmedlem”? Jag vet inte om hon kommer att kunna närvara på era träffar då de ligger ganska sent på kvällarna, men å andra sidan vill hon nog gärna vara med om det ordnas kurser eller utflykter. En anledning till att hon vill vara medlem i en klubb är att kunna lära av andra, men sedan är det också det att få lite mer insikt i om foto är en framtid för henne. Nästa år skall hon välja gymnasium,och är nu inne på att välja fotoinriktning. Tacksam för era synpunkter. Med vänlig hälsning, Petronella Ljungberg

 2. Johnny Buchwald

  Hej Petronella!

  Det går bra att vara med i vår hemsidetävling som distansmedlem. För att ta del av klubbens övriga träffar som medlemsträffar, utflykter och kurser behöver man dock vara en fullt betalande medlem.

  Ett studentmedlemskap tror jag skulle vara det mest passande i det här fallet. Då har hon ju möjlighet att även vara med på klubbens övriga aktiviteter när tillfälle ges.

  mvh/Johnny

 3. Kaj Klemark

  Hej!

  jag vill gärna börja med ett medlemskap som distansmedlem. Hur anmäler resp betalar man.
  mvh
  Kaj

 4. Johnny Buchwald

  Hej Kaj

  Betala in de 100:- som distansmedlemskapet kostar till PlusGiro som finns här ovan. Glöm inte skriva ditt namn på inbetalningen så vi vet vem det kommer ifrån.

  Glöm inte registrera dig på hemsidan.

 5. Anita Back

  Hej
  Har besökt klubben i april och beslutade mig att bli medlem. Har ungdomar i familjen som undrar hur många ungdomar ni har som medlemmar? De är också intresserade.

 6. Géza Pályi Post author

  Hej Anita!

  Nu i dagsläget har vi inte någon ungdomsgrupp. Men skulle de vara intresserade att vilja bilda en sådan så kan de gärna kontakta mig.
  /Géza

 7. Thomas

  Hej !
  Jag tycker att ni borde ha reducerad avgift för pensionärer eller ?!
  MVH Thomas

 8. Emil Gildebrand

  Hej Thomas,

  På senaste årsmötet motionerades det i denna fråga och efter omröstning beslöts det att inte ändra avgifterna för pensionärer eller arbetslösa. Du är naturligtvis välkommen att motionera i frågan igen till nästa årsmöte.

 9. Anders Edström

  Hej,

  Jag och min fru har planer på att komma till medlemsmötet den 8 Maj. Vi är f n inte medlemmar men intresserad av att besöka föreningen för att se om det kan vara något för oss. Är det ok att bara dyka upp på mötet utan ytterligare föranmälan?

  Hälsningar / Anders

 10. Emil Gildebrand

  Hej

  Ursäkta ett sent svar, jag har varit bortrest. Det är bara att ni dyker upp, fikat serveras ca 18:30 och själva mötet börjar kl 19.

  //Emil
  Webmaster

 11. Camilla

  Hej! Jag har mailat er, men får inget svar!
  Är intresserad att vara med i er klubb, och tänkte därför gå på ett möte!
  Är det bara att dyka upp? Eller vill ni att man meddelar er innan?

  Med vänlig hälsning,
  Camilla

 12. Emil Gildebrand

  Hej

  Vi beklagar att du inte fått något svar, vilken mailadress har du skickat till?

  Du är jättevälkommen på vårt möte den 18 september, det är bara att dyka upp. Fika finns till självkostnadspris från 18:30, mötet börjar ca 19. Vägbeskrivning finns här.

 13. Christer Wilén

  Hej,
  Jag undrar om studerandepriset för medlemskap gäller oavsett ålder. Är pensionär men inskriven på Göteborgs Universitet.
  I andra sammanhang är det OK.
  Med vänlig hälsning
  Christer

 14. Marino Karlsson

  Hej Christer!
  Du är välkommen till studerandepris.

  Mvh Marino Karlsson

 15. Christer Wilén

  Tack Marino för snabbt svar. Då skickar jag in en anmälan hälsar Christer

 16. Christina Fredriksson

  Hej! Har ni någon minimiålder i ungdomsklubben, har en fotointresserad tolvåring som kanske är intresserad att vara med..hur gör vi isåfall?

 17. Marino Karlsson

  Hej Christina!
  Vad roligt att höra om fotointresset!
  Jag har vidarebefordrat din fråga till en av de drivande i FLUF.
  Mvh Marino Karlsson

Kommentera