Här finner du en kort sammanfattning om vad som händer i och runt föreningen.

Med reservation för förändringar! Uppdaterad 2022-09-19. 

Våren 2022
Onsdag
19 jan.
Medlemsmöte online
Vi gästas av Joakim Ahnfelt som vid sidan av sitt arbete som Art Director fotograferat egna projekt sedan början av nittiotalet. Månadens bildtema är “Gemenskap”. Läs mer här.
Lördag
5 feb.
Reprofoto i FFG:s studio
Lars Aune guidar i hur du använder en konverterad förstoringsapparat för att digitalisera dia eller negativ. Det går även att fota av pappersbilder med studions blixt. Lars går igenom stegen och du får pröva själv, så att du kan boka studion för att digitalisera mera. Mer info och anmälan finns på FFG forum (vår Facebooksida för de som erlagt avgift i föreningen). 
Onsdag
9 feb.
Års- och medlemsmöte online
Vi startar med årsmöte därefter tar ordinarie medlemsmöte vid. Claes Grundsten, välkänd landskapsfotograf, håller ett föredrag med titeln “Min syn på fotografin”. Månadens bildtema är “Spår”. Läs mer här
Tisdag
22 feb.
Porträttfotografering i FFG:s studio
Rijad Buzimkic håller en workshop i porträttfotografering med en blixt. Han delar med sig av sitt arbetssätt. Ta gärna med egen kamera. Mer info och anmälan finns på FFG forum (vår Facebooksida för de som erlagt avgift i föreningen).
Onsdag
16 mar.
Medlemsmöte
Vi fortsätter att slå ett slag för fotografering med blixt. Martin Bergström delar med sig av sina erfarenheter och berättar om grunderna i ljussättning och vilken utrustning som behövs. Det blir en genomgång av olika scenarier och hur dessa kan ljussättas. Månadens bildtema är “Hud”. Läs mer här.
Lördag
19 mar.
Analog fotoutflykt
Fotopromenad längs med pirer och kajer vid Lindholmen och Eriksberg. För de som matar sin kamera med film. Läs mer här.
Lördag 
2 apr.
Fotoutflykt – Näsbokrok
Vi träffas där kl. 17.00 tills solen går ner kl 20.00. Ta med varma kläder, bra skor och fika. Läs mer här.
Onsdag
13 apr.
Medlemsmöte
Dykaren och undervattensfotografen Seppo Rapinoja, tar oss med på en färgsprakande tur under ytan bland korallreven i Röda Havet. Månadens bildtema är “Skugga”. Läs mer här.
Söndag
24 apr.
Fotoutflykt – Hanami i Botaniska
Vi besöker Botaniska Trädgården där vårens ankomst och körsbärsträdens blomning firas med japanskt tema. Läs mer här.
Söndag
8 maj
Workshop – Långa slutartider
Anders Hammarström leder en workshop på temat långa slutartider. Vi träffas på Saltholmen och fotograferar med lång exponering (filter). Läs mer här.
Onsdag
11 maj
Medlemsmöte
Per Hanstorp, fotograf och lärare i fotografi gästar oss. Han har precis kommit ut med en bok med bilder från 33 års fotograferande från sex kontinenter. Per är speciellt förtjust i gatufotografi som genre. Månadens bildtema är “Vårtecken”. Läs mer här.
Söndag
29 maj
Kick-off inför sommaren
Vi kör en träff i Slottsskogen med korvgrillning och lite fotouppdrag. En kick-off inför sommaren och dess äventyr. Läs mer här.
Tisdag
31 maj
Porträtt och kommunikation i FFG:s studio
Rijad Buzimkic håller i en workshop med fokus på kommunikation med personen som fotograferas. Mer info och anmälan finns på FFG forum (vår Facebooksida för de som erlagt avgift i föreningen).
Lördag 
11 jun.
Fotoutflykt – Ocar II Fort
Vi har fått till en guidad visning av Fortet. Visningen tar åtminstone 3 timmar, då vi bett om extra tid så att fotograferna i oss hinner fota ordentligt. Läs mer här.
Lördag 
27 aug.
Utflykt – Anton Corbijn och Sveriges största konstgalleri
Vi åker till Hotel Tylösand i Halmstad och får en guidad visning av galleriet. Vi intar sedan en lunchbuffé tillsammans, med utsikt över havet, i hotellets restaurang. Läs mer här.

 

Hösten 2022
Onsdag
14 sep.
Medlemsmöte 
Höststart med ett aktivt upplägg. Ta med din digitala kamera! Vi spinner vidare på besöket FFG gjorde på Anton Corbijns utställning. En kväll med svartvitt i fokus. Månadens bildtema är “Sommarens fordon”. Läs mer här.
Torsdag
22 sep.
Föreläsning med Göran Segeholm
Föreläsning inför kommande kurs i bildkunskap med titeln ”Läsa bild, prata bild”. Läs mer här.
Tisdag
11 okt.
Medlemsmöte och extra årsmöte
Mer info kommer.
Tisdag
8 nov.
Medlemsmöte
Mer info kommer.
Onsdag
14 dec.
Medlemsmöte
Mer info kommer.