Här finner du en kort sammanfattning om vad som händer i och runt föreningen.

Med reservation för förändringar! Uppdaterad 2023-03-12. 

Våren 2023
Onsdag
11 jan.
Hasselblad Center – guidad visning
Dayanita Singh är 2022 års Hasselbladpristagare. Vi får en guidad visning av utställningen. Läs mer här.
Onsdag
18 jan.
Medlemsmöte
Fotografen Anna Clarén gästar oss. Annas fotografiska signatur är de intima motiven, uppriktiga självporträtten och de stundtals brutalt ärliga iakttagelserna. Månadens bildtema är “Kyrkor”. Läs mer här.
Tisdag
24 jan.
Printkurs med Patrik Larsson
En kurskväll om fine art utskrifter i vår studio. Vi fördjupar oss i vår printer med hjälp av Patrik Larsson, välkänd fotograf, föreläsare och expert på Lightroom och print. Läs mer här.
Onsdag
8 feb.
Års- och medlemsmöte
Vi gästas av Cecilia Sandblom från Hasselbladstiftelsen. Cecilia kommer att berätta om Erna och Victor Hasselblad och om fågelkameran som flög till månen. Månadens bildtema är “Fest/firande”. Läs mer här.
Onsdag
22 feb.
Workshop – Fotografera med mobilen
Yarko Rhea Salazar leder oss i en mix av teori och praktik. Vi prövar att använda mobilen mer kreativt i olika kameraövningar och vi lär oss mer om funktioner och appar. Läs mer här.
Söndag
26 feb.
Fotopromenad
Promenad genom Gathenhielmska kulturreservatet vidare mot Masthuggskyrkan, Fjällgatan och Linné. Fikastopp på lokal längs vägen. Läs mer och anmäl dig i vårt event på FFG forum här.
Onsdag
15 mar.
Medlemsmöte
Läsa bild, prata bild – bilddiskussion. Vi bildar små grupper för intressanta diskussioner kring utvalda bilder. Månadens bildtema är “Väder”. Läs mer här.
Söndag 26 mar. Fotopromenad
Photowalk för de som kan och vill. Samlingsplats har vi inte bestämt än. Läs mer här.
      – 
      –  
Workshop/kurs?
Mer info kommer.
Onsdag
19 apr.
Medlemsmöte
Mer info kommer.
Onsdag
24 maj
Medlemsmöte
Mer info kommer.

 

Hösten 2022
Onsdag
14 sep.
Medlemsmöte 
Höststart med ett aktivt upplägg. Ta med din digitala kamera! Vi spinner vidare på besöket FFG gjorde på Anton Corbijns utställning. En kväll med svartvitt i fokus. Månadens bildtema är “Sommarens fordon”. Läs mer här.
Torsdag
22 sep.
Föreläsning med Göran Segeholm
Föreläsning inför kommande kurs i bildkunskap med titeln ”Läsa bild, prata bild”. Läs mer här.
Tisdag
11 okt.
Medlemsmöte och extra årsmöte
Jesper Prytz berättar om sin upplevelse att vara bröllopsfotograf för första gången. Vi diskuterar idéer om hur vi skall få ett aktivare FFG. Månadens bildtema är “Utstyrsel”. Vi pratar om de printade bilderna som tagits med. Mötet startas med ett kort extra årsmöte för ev. ändring av stadgar. 
Lördag
15 okt.
Analog fotoutflykt
Vi ses på Ringön för en fotopromenad i området. För de som matar sin kamera med film. Läs mer här.
Tisdag
8 nov.
Medlemsmöte
Jan Jörnmark gästar oss. Han är just nu aktuelll med sin tredje bok i serien om övergivna platser och kommer att visa oss bilder av ett annat Sverige än det som normalt visas upp. Månadens bildtema är “Förfall”. Läs mer här.
Tisdag
15 nov.
Porträtt och kommunikation i FFG:s studio
Rijad Buzimkic håller en workshop i porträttfotografering med fokus på kommunikationen med personen som fotograferas. Läs mer här.
Lördag
26 nov.
Analog fotoutflykt
Vi tar en fotopromenad i Håkan Hellströms spår. För de som matar sin kamera med film. Läs mer här.
Onsdag
14 dec.
Medlemsmöte
Reseskildringar med fotografen Nils Sjöström, globetrotter och världsmedborgare ständigt iförd kamera. Månadens bildtema är “Arrangerat”. Läs mer här.
Onsdag
28 dec.
Julavslutning med fotoaktivitet
OBS! Inställt på grund av dålig väderprognos! Vi träffas på stan för att under uppsluppna former lösa ett gäng fotouppgifter. Återsamling på pub för lite tjöt och samkväm. Läs mer här.