Att bli medlem är enkelt i vår klubb men vi förespråkar att du kommer och besöker oss och känner av om vi är rätt fotoklubb för dig innan du gör ditt beslut.

Vem kan bli medlem?

Vi har absolut inga krav från dig som medlem gällande att du måste ha en systemkamera, hur bra bilder du tar, osv. Fotoklubben är avsedd både för dig som vill lära känna din kamera och utveckla dig i ditt bildkunnande och för de mer kunniga att möta likasinnade och tävla.

Vad får jag som medlem?

Du får delta och vara aktiv i en fotoklubb med likasinnade. Gå på föreläsningar och delta i utflykter, kurser och workshops vi anordnar samt delta i bildgruppernas aktiviteter.

Hur blir jag medlem?

  1. Besök oss!
   Först och främst rekommenderar vi att du besöker oss på någon av våra medlemsmöten för att få en uppfattning om vi är rätt fotoklubb för dig. Titta in i vår kalender för mer information.
  2. Skicka din kontaktinformation
   För att uppdatera vårt medlemsregister behöver vi ditt fullständiga namn, födelseår, e-postadress och telefonnummer. Ditt födelseår krävs då vi är en bidragsberättigad förening. Du behöver bara uppge födelseår, ej personnummer. Använd vårt kontaktformulär
  3. Betala in medlemsavgiften på PlusGiro 460 98-0 eller Swish 123 237 32 64
   Skriv ditt namn och e-postadress i text till mottagare vid betalning!
   Du kan enkelt betala medlemsavgiften till vår kassör på plats vid något av våra medlemsmöten. Glöm inte att ange ditt namn samt e-postadress.
  4. Ingen bekräftelse för medlemskap skickas ut utan bara kom till våra aktiviteter!
   Men vid nästa medlemsmöte kan du få vårt medlemskort utfärdat av RSF efter förfrågan som är mycket behjälplig när man speciellt är utomlands.
  5. Anmäl dig till vårt medlemsbrevgilla vår Facebooksida eller ansök medlemskap i våra bildgrupper på Facebook (se i kolumn till höger eller längst ned på sidan, beroende på om du surfar via dator eller mobil).
   Se till att hålla dig uppdaterad och få information om vad som händer i föreningen genom att få vårt nyhetsbrev samt var med i grupperna på Facebook för all aktivitet mellan våra medlemsmöten.

 

Medlemsavgifter

Ordinarie medlemskap 400 kr / kalenderår
Studerande 200 kr / kalenderår
PlusGiro: 460 98-0

För nya medlemmar som kommer under hösten erbjuder vi halva medlemsavgiften.

OBS! Vid betalning och som medlem i FFG godkänner du att bli databehandlad enligt GDPR.

29 svar på ”Bli medlem

 1. Rita Nettelstad

  Hej, jag heter Rita och jag håller på med 16mm filmprojekt och undrar om någon här har en 16 projektor att hyra? Mvh Rita

 2. Marino Karlsson

  Hej Thomas! Vi har ingen kurs i detta. Men lagring och backup av bildfiler är ett exempel på ämne som vi tagit upp på ett våra medlemsmöten. Närmast kommer det hållas workshops i bl.a. bildbehandling.

 3. Thomas Olsson

  Hej,

  Jag behöver öka mina kunskaper om hur man hanterar alla digitala bilder på ett bra och effektivt sätt. Har ni någon kurs i detta ämne?

 4. Marino Karlsson

  Hej Sofia! Din pojkvän är hjärtligt välkommen och blir ingen belastning. Det går bra att besöka ett av våra möten för att kolla läget innan man blir medlem. Nästa möte är på onsdag 10 oktober. Just detta möte kommer vi i och för sig ägna åt bildanalys. Så det kommer att bli en hel del diskussioner. Vi delar in oss i grupper under kvällen och kommer att diskutera kring bilder. Välkommen att följa med om du vill! Mvh Marino

 5. Sofia

  Hej! Min pojkvän från England flyttade till Göteborg för ca två månader sedan. Han är mycket intresserad av foto och skulle gärna hitta något sammanhang i Göteborg där han kan träffa likasinnade. Dock pratar han än så länge bara engelska (går på SFI) och vi funderar på om det ändå hade funkat för honom att vara med i klubben? Han lär ju sig mer och mer svenska och desto fler han träffar och får träna språket med, desto bättre. Men samtidigt vill han ju kunna delta/hänga med i gruppen och inte vara en belastning för övriga medlemmar pga språket 🙂 Mvh Sofia

 6. Marino Karlsson

  Hej Gustav! Vad kul att du gillar foto! Våra medlemmar är mellan 20 -- 80 år. De flesta är i medelåldern men du är hjärtligt välkommen. Kolla annars gärna upp vår ungdomssektion FLUF! Läs mer här: http://www.fotografiska.org/bildgrupper/ungdom/ Mvh Marino Karlsson

 7. Gustav

  hej

  jag är en 16 årig kille som gillar att fota. Jag är intresserad av att bli medlem för att lära mig att fota bättre men samtidigt träffa nya människor med samma intresse i min ålder. Finns det folk i min ålder som är medlemmar? eller hur gamla är majoriteten av medlemmarna?

 8. Marino Karlsson

  Hej My!
  Vad roligt att du är intresserad av att vara med i vår förening!
  Som distansmedlem får du tillgång till våra Facebookgrupper och är välkommen att ta del av ev. tävlingar som hålls online.
  Vi använder oss av kalenderår. För nya medlemmar som kommer under hösten erbjuder vi halva medlemsavgiften.
  Mvh Marino Karlsson

 9. My SjögrenNyqvist

  Hej!
  Om jag betalar in som distansmedlem kan jag då ta del av tävlingar, dela bilder på er fb och ev få/ge feedback? Och gäller betalningen 1 år from det jag betalar eller går ni kalenderår?

 10. Marino Karlsson

  Hej Christina!
  Vad roligt att höra om fotointresset!
  Jag har vidarebefordrat din fråga till en av de drivande i FLUF.
  Mvh Marino Karlsson

 11. Christina Fredriksson

  Hej! Har ni någon minimiålder i ungdomsklubben, har en fotointresserad tolvåring som kanske är intresserad att vara med..hur gör vi isåfall?

 12. Christer Wilén

  Tack Marino för snabbt svar. Då skickar jag in en anmälan hälsar Christer

 13. Marino Karlsson

  Hej Christer!
  Du är välkommen till studerandepris.

  Mvh Marino Karlsson

 14. Christer Wilén

  Hej,
  Jag undrar om studerandepriset för medlemskap gäller oavsett ålder. Är pensionär men inskriven på Göteborgs Universitet.
  I andra sammanhang är det OK.
  Med vänlig hälsning
  Christer

 15. Rijad

  Hej,
  Jag undrar på vilket sätt kan medlemskort mycket behjälplig när man speciellt är utomlands?
  Med vänliga hälsningar
  Rijad

 16. Rosa Valenzuela

  Hej Jag är väldig foto intresserat och vill gärna gå på er möte och bli medlem. kan jag få lite mer information var er mötet äger rum.
  Rosa

 17. Emil Gildebrand

  Hej

  Vi beklagar att du inte fått något svar, vilken mailadress har du skickat till?

  Du är jättevälkommen på vårt möte den 18 september, det är bara att dyka upp. Fika finns till självkostnadspris från 18:30, mötet börjar ca 19. Vägbeskrivning finns här.

 18. Camilla

  Hej! Jag har mailat er, men får inget svar!
  Är intresserad att vara med i er klubb, och tänkte därför gå på ett möte!
  Är det bara att dyka upp? Eller vill ni att man meddelar er innan?

  Med vänlig hälsning,
  Camilla

 19. Emil Gildebrand

  Hej

  Ursäkta ett sent svar, jag har varit bortrest. Det är bara att ni dyker upp, fikat serveras ca 18:30 och själva mötet börjar kl 19.

  //Emil
  Webmaster

 20. Anders Edström

  Hej,

  Jag och min fru har planer på att komma till medlemsmötet den 8 Maj. Vi är f n inte medlemmar men intresserad av att besöka föreningen för att se om det kan vara något för oss. Är det ok att bara dyka upp på mötet utan ytterligare föranmälan?

  Hälsningar / Anders

 21. Emil Gildebrand

  Hej Thomas,

  På senaste årsmötet motionerades det i denna fråga och efter omröstning beslöts det att inte ändra avgifterna för pensionärer eller arbetslösa. Du är naturligtvis välkommen att motionera i frågan igen till nästa årsmöte.

 22. Thomas

  Hej !
  Jag tycker att ni borde ha reducerad avgift för pensionärer eller ?!
  MVH Thomas

 23. Géza Pályi Inläggsförfattare

  Hej Anita!

  Nu i dagsläget har vi inte någon ungdomsgrupp. Men skulle de vara intresserade att vilja bilda en sådan så kan de gärna kontakta mig.
  /Géza

 24. Anita Back

  Hej
  Har besökt klubben i april och beslutade mig att bli medlem. Har ungdomar i familjen som undrar hur många ungdomar ni har som medlemmar? De är också intresserade.

 25. Johnny Buchwald

  Hej Kaj

  Betala in de 100:- som distansmedlemskapet kostar till PlusGiro som finns här ovan. Glöm inte skriva ditt namn på inbetalningen så vi vet vem det kommer ifrån.

  Glöm inte registrera dig på hemsidan.

 26. Kaj Klemark

  Hej!

  jag vill gärna börja med ett medlemskap som distansmedlem. Hur anmäler resp betalar man.
  mvh
  Kaj

 27. Johnny Buchwald

  Hej Petronella!

  Det går bra att vara med i vår hemsidetävling som distansmedlem. För att ta del av klubbens övriga träffar som medlemsträffar, utflykter och kurser behöver man dock vara en fullt betalande medlem.

  Ett studentmedlemskap tror jag skulle vara det mest passande i det här fallet. Då har hon ju möjlighet att även vara med på klubbens övriga aktiviteter när tillfälle ges.

  mvh/Johnny

 28. Petronella Ljungberg

  Hej,

  min dotter (14 år) är väldigt fotointresserad och skulle vilja gå med i någon fotoklubb. Ser att ni har er nästa träff den 17/2. Tyvärr är vi då bortresta (sportlov)så hon kan inte komma på er träff. En utmaning som hon skulle vilja anta är att delta i er fototävling med digitalkamera. Kan hon göra det genom att vara “distansmedlem”? Jag vet inte om hon kommer att kunna närvara på era träffar då de ligger ganska sent på kvällarna, men å andra sidan vill hon nog gärna vara med om det ordnas kurser eller utflykter. En anledning till att hon vill vara medlem i en klubb är att kunna lära av andra, men sedan är det också det att få lite mer insikt i om foto är en framtid för henne. Nästa år skall hon välja gymnasium,och är nu inne på att välja fotoinriktning. Tacksam för era synpunkter. Med vänlig hälsning, Petronella Ljungberg

Kommentarer är stängda.