Ulf Sjöstedt blev 74 år…

Vår föreningsmedlem Ulf Sjöstedt har avlidit i början på april efter en längre tids sjukdom. Han blev 74 år. Inte minst med tanke på det bildprogram vi hade på senaste mötet så är han ju mycket aktuell för flera av oss i föreningen.
Annars är han ju känd  bland allmänheten inte minst för sin stor fotoboksproduktion som exponerade hans stora pedagogiska talang att lära ut fotografins ´grundläggande hemligeter för en intresserad allmänhet.
Dessutom som flera känner till var han en mycket styv fotograf. Ulf satt ordförande i Fotografiska Föreningen i början på 70-talet och var en av tillskyndarna till att samtliga medlemmar i fotoföreningen på Hasselbladsfabriken i Göteborg där han arbetade som bl.a chefsredaktör för tidningen Forum, under flera år var medlemmar också i Fotografiska Föreningen.
Ett bra tillskott ekonomiskt men även inspirations – och kundskapsmässigt. Hans bortgång lämnar inte minst ett stort fotografiskt tomrum i Göteborg.
Thomas af Ekenstam 

Lämna ett svar