Intervju med förra månadens vinnare

Bertil Adania – vinnare i hemsidetävlingen
adania

Hej Bertil, berätta om dig själv!
Började fota i tonåren och höll på med det en bit upp i tjugoårsåldern. Sedan kom livet i vägen… 2005 började jag filma och var aktiv i anrika Göteborgs Film- och videoklubb under ett par år. Efter en svårare sjukdom bestämde jag mig för att det i filmens värld var för långt mellan tanke och resultat och återvände till stillbilden. Nu i tacksamt digitaliserad form.

När blev du medlem hos FFG?
Jag “auskulterade” första gången på oktobermötet i år och bestämde mig ganska omgående för att gå med. Betalade in medlemsavgiften (för det har jag väl?!) och på den vägen är det.

Varför blev du medlem hos FFG?
Gillar upplägget: intressanta föredragningar. Skiftande men allmänt hög bildmedvetenhet. Tävlingarna är inspirerande och utmanande.

Grattis till vinsten, hur kom bilden till?
Tack så mycket. Jag förväntades inte fotografera på min sons bröllop i New York, mycket “oortodoxt”, men det gjorde jag ändå. Detta försiggick i en chassidisk-judisk miljö som inte är lättillgänglig för utomstående, så räkna med fler bilder från den världen: kanske en slags bildens motsvarighet till Nina Solomins omtalade lilla bok “Ok, amen”.

Varför valde du just denna bild till tävlingen?
Den är på många sätt tidlös och djupt mänsklig. Två chassidiska barndomsvänner inlåtna i ett samtal kring något allvarligt ämne… Ytterst var det nog en maggropskänsla som gjorde att jag, den här gången, valde just denna bild.

Jonas Göthlin – vinnare i närvarotävlingen
gothlin

Hej Jonas, berätta om dig själv!
Jag är 37år har 3 barn och bor i Torslanda. Har hållit på med fotografering sedan 2007 och startade förra året en liten enskild firma för att kunna utveckla min hobby. Min still är en blandning mellan naturfoto och fotoart. Jag säljer mina bilder via canvaskonst.se och fotokakel.se. 2008 vann jag naturklassen i National Geographics fototävling.
 
När blev du medlem hos FFG?
För några månader sedan
 
Varför blev du medlem hos FFG?
Tyckte att min förra klubb inte gav något längre så jag letade reda på den klubben i göteborg som det verkade vara mest “go” i.
 
Grattis till vinsten, hur kom bilden till?
Tack, bilden är tagen förra sommaren i Lindesnäs i Dalarnas finnmark. Bilden är en HDR bild av 3exponeringar för att kunna få täckning både på himlen och på husvagnarna.

Varför valde du just denna bild till tävlingen?
Den låg hemma och var utskriven för ett annat endamål så jag tog med den.
 
Tack så mycket för intervjun och lycka till i fortsättningen!
Tack

1 svar på ”Intervju med förra månadens vinnare

Lämna ett svar