Förenade Naturfotografer/FN

Terje Hellesø och några till startar ny naturfotoförening!

“Vi är några stycken som börjat planera att starta en stor rikstäckande naturfotoförening eller organisation under arbetsnamnet Förenade Naturfotografer/FN. Målet är att samla nära inpå samtliga naturfotografer i Sverige, från de grönaste amatörerna till de mest erfarna professionella. Vi borde kunna bli mer än 300 000 medlemmar inom fem-sex år. Antalet naturfotografer i Sverige är idag mycket stort, och en organisation av denna form kommer givetvis också rekrytera ett stort antal nya naturfotografer.

Med en stor organisation så kan även vi naturfotografer bli en maktfaktor i Sverige som också kan ha en möjlighet att vara med och påverka politiska beslut, i första hand som handlar om vår värdefulla natur där vi hämtar våra motiv. Men vi kan också bli en faktor att räkna med även i kulturella sammanhang för att än mer öka förståelsen för värdet i den naturfotografiska bilden.”

Läs mer på Terje Hellesøs hemsida.

Lämna ett svar