Fotomaraton söndag 17 april

Nu är det dags för FFG:s fotomaraton år 2011. En utvecklande och spännande söndag har vi framför oss då det blir dags för er medlemmar att släppa loss kreativiteten på allvar.

Söndagen den 17 april kl: 12:00 startar vi från ett centralt ställe i Göteborg City, Café Kronhuset. Där får ni dagens första tema. Men vi tar en titt på regler och liknande först så att ni vet vad vi har att vänta oss.

 • När: söndag 17 april, start kl 12:00, avslut kl 16.00
 • Tävlingstid: 12:00 – 16:00
 • Var: i Cáfe Kronhuset, vid Kronhuset bakom Gustav Adolfs Torg
 • Avgift: Gratis…vi är ju FFG:are!
 • Du behöver en digital systemkamera alt. kompaktkamera. Analoga kameror är inte tillåtna.
 • Tävlingen omfattar 5 st teman som ska avverkas inom tävlingstiden.
 • Nytt tema delas ut vid inlämning av varje tävlingsbidrag.
 • Fritt att ta hur många bilder man önskar, men vid inlämning ska endast en bild i jpeg-format per tema finnas på kortet.
 • Samtliga typer av kort funkar bra.

Vinnaren som röstas fram av er medlemmar får ett pris i form av en pokal/plakett samt en fotobok från en av Sveriges vassaste fotografer för tillfället.

Efter avslutad tävling tar vi en fika och snackar lite foto som de fotonördar vi är.

Anmälan:

[si-contact-form form=’4′]

Anmälan ska vara oss till handa senaste den 13 april (onsdag).

Varmt välkomna!

4 reaktioner till “Fotomaraton söndag 17 april”

 1. Géza Pályi

  Fotomaratontävlingar var mycket populära under slutet av 80-talet och början av 90-talet under filmeran och innebar att man hade en tom rulle film på 24 eller 36 bilder laddad i kameran. Med denna film hade man sedan lika många teman som antalet bilder i filmrullen. Detta betyder att man var tvungen sätta bilden på ett försök. Sedan lämnades rullen in och framkallades för att sen rösta på vilket bidrag som är bäst per tema bland alla medtävlande.

  Tanken är att se till att få bilden färdig direkt i kameran och då gäller det att tänka till och det är här som är utmaningen med ett fotomaraton.

  Nu i digitalvärlden har efterarbetet fått en ny innebörd och då försöker vi passa in ett fotomaraton för dagens generation av kameror. Grundtanken ligger fortfarande med att bara lämna in en bild per tema, men för varje tema får du ta hur många bilder som helst tills du är nöjd, tack vare att man kan kolla i efterhand hur resultatet blir.

  Jag tror att med en fotomaraton som utmaning kommer du att lära dig mer av din kamera, du kommer få se hur andra har tolkat temat och kommer att ha riktigt skoj.

  Så se till och anmäl er nu!

 2. Johnny Buchwald Inläggsförfattare

  Som en av två bakom spakarna till detta event kan jag avslöja att jag är lite avis på er som får göra det här. Här är jag helt övertygad att man kommer att lära sig väldigt mycket om sin kamera och kanske även om sig själv.

  En förlängd arm för er som går vår workshop också…nu finns tillfälle att praktisera lite av det vi lärt oss.

Lämna ett svar