Fototåget – 28-30 september – INSTÄLLT!

OBS! Fototåget är inställt p g a för lågt intresse!

Välkommen att hänga med Fotografiska Föreningen i Göteborgs fototåg!

Tillsammans med Bergslagernas Järnvägssällskap i Göteborg chartrar vi ett tåg som startar från Göteborg och tar oss till Mora och Örebro! Vi startar en fredag kväll och ankommer tillbaka söndag kväll.

Fredag 29 september

Kl. 19.00 avgår vårt chartrade tåg från Göteborg C. Resan går via Västra Stambanan med möjlighet för resande att stiga på i Alingsås, Vårgårda, Herrljunga, Falköping, Skövde och Hallsberg. Restaurangvagnen serverar förbeställd mat till de som så önskar från och med att tåget lämnar Göteborg. I barvagnen är det allmänt mingel. Den som vill dricka något starkare än vatten, läsk eller kaffe, tar själv med sig sin dricka. Det kommer också att finnas möjlighet att deltaga i andra aktiviteter ombord, givetvis med fotografiskt tema. När du så önskar drar du dig sedan tillbaka till sovvagnen för en god natts sömn.

Lördag 30 september

Kl. 06.00 ankommer tåget till Mora. De morgontidiga naturfotograferna kan ge sig ut för att fånga höstens färger i soluppgången som sker kl. 07.03. Frukost serveras i restaurangvagnen kl. 07.00-09.00. Kl. 19.00 serveras en trerätters mid- dag för de som önskar, förbeställning krävs. Därefter är det åter mingel i baren. Har vi tur med vädret kan den intres- serade ta kvällsbilder i näst intill fullmåne (99% av full). Kl. 21.30 rullar tåget iväg från Mora. Det finns också möjlighet till bildvisning ombord på tåget.

Söndag 1 oktober

Kl. 03.00 ankommer vårt tåg till Örebro. Frukosten serveras kl. 07.00- 09.00. Efter frukosten är det dags att ge sig ut i Örebro för att hitta lite in- tressanta motiv. Intressanta motiv hittar du säkert i Örebro, exempelvis slottet eller Wad köpings friluftmuseum. Kl. 15.00 lämnar vi Örebro och är åter i Göteborg 20.00.

 

Alla angivna tider är ungefärliga och kan komma att justeras marginellt när tidtabellen för tåget har fastställts av Trafikverket.

 

Kostnad

Priset för arrangemanget, dvs resa, två övernattningar i sovvagn (tvåbäddskupé) samt frukostar är 2 125:-.

Vill du bo i egen kupé tillkommer 900:-. Middag på fredag kostar 100:- och för lördagens trerätters middag är priset 190:- . Lunch ätes ute på orten.

Mer information och anmälan

Gå in på http://fototaget.fotografiska.org för mer information och hur man anmäler sig!

5 svar på ”Fototåget – 28-30 september – INSTÄLLT!

 1. Walle Grünewald

  Ja det var synd. Hade gärna följt med om det inte var så att jag hade annat inbokat den helgen. Hoppas verkligen att vi kan få till ett nytt tillfälle!

 2. Eva Brandin

  Hej!
  Så sorgligt, så sorgligt, jag har längtat hela sommaren. Men ge inte upp, vi får ta nya tag och sprida det bland fler klubbar i västsverige, det måste bli av !!

 3. karina

  Hejsan!! Låter jättekul! verkligen!
  Men bor inte i gbg o har tyvärr ingen som är spontan nog att följa med 😉 När skall detta betalas? (om jag nu väljer att komma ensam)

  MVH

  Karina

 4. Eva Brandin

  Ser verkligen fram emot den här resan! Hoppas att många följer med.

Lämna ett svar