27 sep 2012 – Bildspelsworkshop

Torsdagen den 27 september 2012 kör vi igång höstens första workshop. Kvällen kommer ta sig an ämnet bildspel. Så förbered dig med bilder och musik och ta med dig din egna dator till workshopen!

Snabbinfo:

 • När: torsdagen den 27 september, mellan 18:30 – 21:30
 • Var: adress erhålls vid anmälan, ligger nära där vi har våra medlemsmöten.
 • Hur: Ta med dig egen dator, förbered dig med bilder och musik. Se mer info nedan!
 • Innehåll i workshopen:
  • Genomgång av bildspelsprogram
   PC – Windows Live Movie Maker
   MAC – iMovie
  • Genomgång av val av musik
   Vi gräver lite djupare med musik licensierad under Creative Commons

Förberedelse inför workshopen:

För att snabbt komma igång i workshopen så förbered dig redan med färdiga bilder i JPEG-format som kan snabbt läggas upp i ett bildspel. Vi kommer fokusera på två program, ett för vardera system (PC och MAC). För PC gäller Windows Live Movie Maker som är gratis (ladda ner programmet här) och för Mac använder vi programmet iMovie.

Vi kommer dessutom gräva lite djupare och ge en förklaring inom licenserna av Creative Commons. En licensiering som kan ge dig möjligheten att publicera bildspel med musik utan att göra ett lagbrott. För att hitta musikstycken gäller det att lyssna och ladda ner. Här kommer några sidor som tips för att hitta musik inför workshopen:

Syftet

Grundtanken är att inte låta dina bilder ligga på din hårddisk utan ska komma till liv och kunna visas till dina nära och kära samt för dina fotoklubbsvänner.

Anmälan

Klicka nedan för att anmäla dig och du får info om adress och annan information.

[si-contact-form form=’3′]

Lämna ett svar