Medlemsmöte 8 november 2012

Ny månad nytt medlemsmöte! Torsdagen den 8 november samlas vi igen. Gäst blir Mats Alfredsson, och kommer att föreläsa för oss i gatufotografins tecken. Mer om Mats kan ni läsa nedanför.

Sedan är medlemskvarten öppen för någon som har något intressant att visa. Kanske något från din senaste resa eller något kul som du har upptäckt angående fotografi.

Glöm heller inte att ta med två av dina bästa bilder och tävla! Fritt tema är det denna månad. Dessutom har du väl inte missat att rösta på hemsidetävlingens bilder?

Snabbinfo:

  • Tid: start kl 18:30 med fika, mötet börjar 19:00 och avslutas runt 21:30
  • Var: Nordengården, Stockholmsgatan 16
  • Kvällens föreläsning: Mats Alfredsson, gatufotograf
    (FotosidanFacebook)
  • Kvällens medlemskvart: vakant
  • Kvällens tema närvarotävlingen: fritt tema (ta med två av dina bästa bilder och tävla!)

Om föreläsaren

För mig handlar gatufoto om att upptäcka och dokumentera det som andra oftast inte ser. Små mänskliga händelser i den offentliga miljön, som normalt passerar obemärkt, men som i det frusna ögonblicket lämnar spår efter sig. Min passion för denna klassiska genre grundar sig i ett genuint intresse för människor, i alla åldrar och samhällsklasser.

Bakom bilderna döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng. Grundregeln är att aldrig arrangera, aldrig prata med någon jag fotograferar i förväg och aldrig med människor jag känner eller har träffat tidigare. Det är en spännande resa där det oväntade och snabbt föränderliga ögonblicket är belöningen.

Under en tioårsperiod i slutet av 70-talet och vidare in i 80-talet arbetade jag som reporter och fotograf i Göteborgs förorter, vilket senare tog mig vidare till Skövde och en fortsättning på den journalistiska banan. De senaste 20 åren har jag bott i Borås där jag arbetar som egen företagare i reklambranschen.

Idag dominerar gatufotot min lediga tid. Jag fotograferar, även när jag inte har kameran med mig. Gatans ständig pågående skådespel ger nya kickar och driver mig vidare. För vem vet vad som väntar bakom nästa gathörn?

Lämna ett svar