Oddner och Hammarskiöld på Abecita

Fram till den 3 februari hänger en stor utställning med Georg Oddners (1923-2007) klassiska bilder på Abecita Konstmuseum i Borås. Han är en av Sveriges mest kända mode- och reportagefotografer under 50-, 60- och 70-talen och var med och grundade 1958 bildgruppen “Tio fotografer” tillsammans med bl.a. sin vän Hans Hammarskiöld. Utställningen visar ett brett urval av Oddners bilder, både modebilder, klassiska porträtt och reportagebilder från olika delar av världen, bland annat Sovjetunionen och Spanien.

Hans Hammarskiöld (1925-2012) är en annan av vår tids mest berömda fotografer som bland annat jobbat åt brittiska Vogue, porträtterat några av vår tids mest kända personligheter och gjort reportage. Han fick Augustpriset 2001 för boken “Minnets stigar” och ett antal av hans porträttbilder finns numera i Statens porträttsamling vid Nationalmuseum i Stockholm.

För mer information, www.abecitakonst.se

Lämna ett svar