Fotoutställning på Naturhistoriska

Bertil Pettersson
Bertil Pettersson

Naturfotografen Bertil Pettersson ställer ut sina bilder på vilda svenska djur på Naturhistoriska museet i Göteborg. Utställningen kallas “Från sydlig rådjursäng till nordlig björnmyr” och pågår 9 februari till 15 april. Bertil Pettersson började fotografera 1955, släppte sin första fotobok 1971 och har därefter släppt ytterligare 16 böcker. Hans bilder har varit förlaga till fyra frimärken och han har fått flera stora priser för sina bilder. Den senaste boken, “Älskade älgmarker för gammal och ung”, kom ut hösten 2012 och handlar om älgjakt. Den 9 februari är det vernissage då Bertil finns på plats för att prata och signera böcker.

Utställningen består av runt 80 bilder och Bertil kommer vid flera tillfällen att hålla föredrag eller visningar av utställningen. För mer info om detta, se Naturhistoriska museets hemsida: www.gnm.se

Lämna ett svar