Medlemsprofil: Eva Brandin

20110626_5035webb

En presentation av vår medlem Eva Brandin

Hur många år har du fotograferat?

Började fota svartvitt mer intensivt på 80-talet och älskade mörkrumsarbetet men av olika anledningar blev det sen en lång paus tills jag äntligen kunde skaffa min första systemkamera 2009

Varför började du fotografera?

Jag har älskat att titta på bilder så länge jag kan minnas, både foto och annan bildkonst. Att fotografera är mitt desperat försök att få tiden och berättelserna att stanna kvar. Att i bildbehandling få bilden att uttrycka den känsla jag vill åt är det optimala nöjet för mig, nästan en passion.

Vilken bild drömmer du om att ta?

Bilden som förändrar något på riktigt.

Vilken känd bild önskar du att du tagit?

Anne Leibowitz bild av John Lennon och Yoko Ono i sängen.

Hur ser en typisk bild tagen av dig ut?

Vet faktiskt inte, jag har nog inget favoritmotiv men kanske ett porträtt som vill berätta om något som sträcker sig utöver den avbildade personen.

Vilka övriga intressen förutom fotografering har du?

Min familj, leka med mina barnbarn, att skrota i stallet, ridturer i naturen, kulturyttringar av skilda slag,  cykelsemestrar gärna.

Vilka inspirationskällor har du?

Hur många som helst men jag tittar mycket på andra fotografers bilder. T ex Richard Avedon, Robert Mapplethorpe, Rax, Lisa Thanner, Kenneth Gustavsson eller Paul Hansen. Det finns så många intressanta och duktiga fotografer.

Vilka är dina bästa bok, länk- eller film-tips?

591Photographyblog är en trevlig webbsida, Stefan Ohlssons Digital Bild 3.0 är en bra bok om bildbehandling. Det finns en serie program på You Tube om Richard Avedon som är en riktiga höjdare.

Vilken var din första kamera?

Min första alldeles egna var en Pentax ME super, nu har jag efter en del vånda gått över till Canon och älskar min 5D. Mark 11

Har du några fotoprojekt på gång?

Först och främst vill jag lära mig mer, bli en bättre fotograf, utveckla mitt fotograferande och våga mycket mer.

 

Fler medlemsprofiler hittar Du här

 

 

 

Lämna ett svar