Utflykt till Stenkullen – 5 maj 2013

20120422-_DSC5874

Anmäl dig i kommentarsfältet nedan ifall du kommer till Excersishuset eller kommer direkt till utflyktsmålet!

Vårutflykt till Säveåns dalgång 5 maj

Nu är den här äntligen, våren, som vi alla har längtat efter.
Därför planerar jag en utflykt till Säveåns dalgång i Stenkullen 5 maj. Förhoppningsvis har vi då ett hav av vitsippor utefter den brusande Säveån. Har vi tur kan vi också hitta blåsippor.

Vi träffas på parkeringen utanför Exercishuset på Heden kl 09.30 och åker gemensamt upp till Stenkullen.
Anmäl er nedan om ni vill följa med, och skriv då gärna om ni har bil. Finns det någon som åker direkt till parkeringen i Stenkullen så meddela här i tråden.

Platsen vi åker till: http://goo.gl/maps/j5kHJ

Medtag fotoutrustning, matsäck och “krälvänliga” kläder. För finns det något bättre än att ligga platt på magen i vitsippshavet och leka med macrot.

Vid dåligt väder (regn) så ställs utflykten in och jag kommer också skicka ut en spion på spaning dagarna innan för att kontrollera vitsippsbeståndet.

Hjärtlig välkomna

Agnetha

17 reaktioner till “Utflykt till Stenkullen – 5 maj 2013”

 1. Pingback: Knavra Bro | Lavendelfoto - Fotograf Martin Bergström - Göteborg

 2. Thomas Andrén

  Vi åker direkt till A i Stenkullen (Hantverksvägen).

 3. nikonetha

  A måste vara parkeringen så vi träffas där.

 4. Lars Lidström

  Måste bara fråga: Träffas vi vid A eller B på kartan?

 5. nikonetha

  och jag kan meddela att det finns även blåsippor, ca 2 km uppströms från Knavrabron blommar det mycket blåsippor. Jag var nämligen där och fotograferade ikväll

 6. nikonetha

  Jag åkte över till Säveån och rekade lite igår. Jodå, det har kommit vitsippor. Dock kanske inte i samma mängd som förra året med vi såg mycket knoppar så förhoppningsvis hinner det slå ut mer innan helgen. -- Lite bilder får gårdagen kan ni se i länken här

  http://nikonetha.wordpress.com/2013/05/01/i-vitsippsbacken/

  Jag har också på hörsägen hört att det finns blåsippor i år. Tyvärr har jag inte själv hunnit besöka blåsippshavet vid Säveån i år, men som sagt, jag har hört att det skall finnas en del där

 7. Emil Gildebrand Inläggsförfattare

  Hej

  Här är en karta: http://goo.gl/maps/j5kHJ

  Parkering finns vid A-markören, Knavrabron ligger vid B och därifrån följer vi ån åt nordost. Det går utan större problem att följa ån ända upp till Hillefors Grynkvarn.

 8. nikonetha

  Jag är lite osäker på exakta vägen, men jag skall köra upp till Säveån och naturreservatet från Gbg med avfart Kampenhofmotet och lägga ut en exakt vägbeskrivning i nästa vecka. Hoppas det är Ok.

 9. nikonetha

  Vi går till vänster mot Säveån precis efter Knavrabron och parkerar på den parkeringen som är på vänster sida strax innan backen ner till bron.

Lämna ett svar