Utflykt: Söderåsen 19-20 oktober 2013

Vi har nu bokat upp 8 platser. De som vill anmäla sig i efterhand hamnar på reservlistan! 

Helgen den 19-20 oktober åker vi ner till Söderåsens nationalpark för en helg i höstfärgernas tecken, vi samlas vid plats ej bestämd 09:00 för gemensam färd ner till Skäralid och själva huvudentrén till nationalparken.Söderåsens nationalpark bildades år 2001 och är 1 625 hektar stor. Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen.

Läs lite mer om parken här http://www.soderasensnationalpark.se/Sv/Pages/default.aspx

Boendet är bokat på Pensionat Söderåsen som ligger i direkt anslutning till parken.
http://www.pensionatsoderasen.se/

När vi kommer ner till parken börjar vi med att käka en god lunch på Skäralids restaurang innan vi gör en liten utforskning av parken, mer om detta på plats. http://www.skaralidsrestaurang.se/

Vad kostar det då?

 • Boendet med en kvällsmåltid samt frukost 500 kr.
 • Lunch på Skäralid 89 kr.
 • Eventuellt en lunch på vägen hem?
 • Bensinkostnad – Del av fyra i bil, 460 km, knappt 200 kr

Anmäl dig snarast och betala 500 kr till vårt plusgirokonto, resterande kostnad sker under utflykten.

 

Lite info, tider och bra att ha med.

Samling: kl 09.00 vid Exercishuset på Heden i Göteborg. det är ca 22 mil från Göteorg till Skäralid och tar ungefär 2,5 tim att köra ner.  Vi återsamlas vid Naturrum ca kl 12.00 för gemensam lunch.Därefter åker vi gemensamt till boendet för inkvartering.

Vi börjar vår fotohelg med en vandring in i ravinen från Naturrum, ca kl 16.00 återsamlas vi på parkeringen för att köra upp Serpentinvägen för kvällsfotografering på toppen av Söderåsen. Solen går ner ca. 17.56.

När mörkret faller över åsen kör vi tillbaka till vårt Bed & Breakfast för gemensam middag som består av gulaschsoppa med bröd, ost och crème fraiche. Egen dryck medtages.

 

Söndag morgon samlas vi ca en halvtimma innan solens uppgång (07:48) på parkeringen och kör upp till Kopparhatten.

Vi hjälps åt att duka fram frukosten i frukostrummet från kl 06:00, där vi också gör matsäck att ta med. För finns det något godare än att intaga en liten matsäck ute i naturen tidigt på morgonen.

Vi kommer ha med: bröd, smör, ost, skinka, juice the och kaffe. Önskas det ytterligare någonting så ta med detta själva.

Vi kommer fotografera hela förmiddagen vid Kopparhatten och nere i ravinen.

Tid för återsamling på Naturrums parkering bestämmer vi på morgonen.

 

Att ta med

Lakan och örngott (ej sovsäck), handduk

Rejäla kängor, vandringen i ravinen och uppe på Söderåsen är inte särskilt jobbig, men det kan vara lite blött på sina ställen. Varma kläder, mössa och vantar, regnkläder

termos.

Fotorutrustning: Glöm inte ta med stativ, ett polfilter kan vara användart för att förstärka höstfärgerna. Alla brännvidder är användbara, enda begränsningen är vår egna fantasi

Glöm inte att ta med lite frukt o godis, det kan vara gott att ta som mellanmål på eftermiddagen eller under söndag förmiddag.

Ta gärna med egen dator så kan vi ladda över lördagens bilder och om vi inte är för trötta på lördag kväll har vi ett givet samtalsämne: dagens fotografering.

 

Anmälda

 1. Jan H
 2. Agnetha L
 3. Tine L
 4. Ingvar C
 5. Jarmo V
 6. Anna-Carin L
 7. Anette J
 8. Robert L

Reservlista:

 

Lämna ett svar