Ny bok från Photo Natura

PN2Den sydsvenska naturfotoföreningen PhotoNatura fyller 25 år 2013 och ger ut sin andra bok  bok i november månad. Föreningen är större och mer verksam än någonsin, alla  aktiva fotografer med en strävan att både förvalta och utveckla naturfotografins olika uttrycksmöjligheter. Boken har titeln Nära. Vi vill slå ett slag för att söka sina fotografiska motiv i närmiljön.

Att tillhöra en aktiv förening med ett stort antal mycket duktiga fotografer är en oerhörd resurs och styrka, något vi i PhotoNatura är väl medvetna om. Förhoppningsvis märks den styrkan när du bläddrar i boken. Jämte bilderna bjuder Nära på en handfull intressanta texter i dialogform mellan några av våra medlemmar där tankar, idéer och realiteter i en naturfotografs vardag diskuteras. Förutom att vänta, fotografera, vänta lite till och kanske flytta oss en bit så tänker vi nämligen en hel del där ute i naturen också.

Bildmaterialet rymmer såväl klassiska landskapsvyer och actionfyllda djurporträtt som mer abstrakta kompositioner och suggestiva närbilder.

Idag består PhotoNatura av ett 47 medlemmar från i huvudsak Skåne, Halland,  Småland och Västra Götaland. Boken kommer att släppas under Vårgårda naturfotofestival 1 november 2013.

 BONUSMATERIAL

På PhotoNaturas hemsida finns det exklusivt bonusmaterial som inte fick plats i boken. Bland annat ytterligare en artikel (med Patrik Larsson och Magnus Persson), berättelsen om hur Nils Elgqvist lyckades ta sin unika lodjursbild och ett antal bilder som av olika anledningar inte fick plats mellan pärmarna men som är för bra för att inte visas. Denna webbsida kräver lösenord som man finner i boken.

Mer information finns på vår hemsida.  www.photonatura.se

Lämna ett svar