Ny utställning på Abecita

Den 21 november är det vernissage för Mats Anderssons utställning “John Bauers skogar” på Abecita Konstmuseum i Borås.

I utställningen John Bauers skogar tas vi med till platser långt bort från stad och samhälle. En tid och plats som inte längre existerar annat än i sagornas värld. Trollen, figurerna och den rätta stämningen finns fortfarande kvar i skogarna där John Bauer hittade inspiration till alla sina fantastiska målningar. Mats Anderssons idé, att fotografera miljöerna och figurerna i samma skogar som John vandrade 100 år tidigare, kom till redan under 1980-talet. Men först 2009 tog arbetet fart och bilderna till boken John Bauers skogar skapades åren 2009-2011.

Tomtarna finns där.
Bortbytingarna likaså.
För dig som vill se.

Utställningen pågår t.o.m. 16 februari 2014. Mer information finns i bifogad PDF och på Abecitas hemsida.

Lämna ett svar