Rapport från medlemsmötet 5 dec 2013

Här kommer en sammanfattning från vad som hände under medlemsmötet torsdagen den 5 december 2013.

Foto: Géza Pályi
Foto: Géza Pályi

Omslag-Se-bokenKvällen inleddes med sedvanlig fika med lite julinslag av lussebullar och glögg. Minuten efter 19 startades direkt med kvällens inbjudna föreläsare Lars Fahlén som har skrivit boken Vad dom fick se! och föreläste med historia och anekdoter från kända fotografers liv under tiden de var anställda åt fotomagasinet Se.

Givetvis fick vi se en och annan bild av ikoniska mått. Intresset var högt och skrattsalvor förekom, samtidigt som stormen Sven passerade utanför Nordengården men även igenom salen då nödutgången hade en egenskap att vilja öppna sig.

Boken Vad dom fick se! såldes till specialpris och många var intresserade och köpte boken. FFG själva har köpt in en bok för utlåning för den som missade det.

Foto: Géza Pályi
Galleri FFG i bakgrunden. Foto: Géza Pályi

Kvällens medlemsmöte introducerade ett nytt moment och det är Galleri FFG där vi utnyttjar den skjutbara väggen, som delar stora salen och lilla salen, till ett miniplank. Här får medlemmar sätta upp medtagna foton för beskådan. Utrymmet blev mycket utnyttjat och dessutom förekom det lite reklam om sig själva samt annan utställningsinformation. Precis vad undertecknad tycker att väggen ska utnyttjas för och som blev ett mycket lyckat inslag och kommer att återkomma nu varje medlemsmöte. Tack till medlemmen Björn Lundén för idén och inköp av häftmassa.

Information från och runt föreningen

Foto: Alan Arian
Foto: Alan Arian

Utflykt till Liseberg som julavslutning den 17 december.

FFG bjuder in alla medlemmar att komma till Liseberg tisdagen den 17 december för att träffas och fota. Ta med passande fotoutrustning och klädsel för utomhus, samt 90 kr i entréavgfit. Vi avslutar vid Tyrolen för en varm glögg eller annan dricka. Se mer här!

RIFO – Rikfotoutställningen

Är den största fototävlingen i fotoklubbsammanhang. Sista inlämningsdag är 26 januari, men här eftersöker jag medhjälpare för att kunna samla in bilder, hantera och skicka in. En för att hantera påsiktsbilder och en för att hantera digitala bilder. Kontakta Géza för mer info! Att delta har styrelsen tidigare bestämt att föreningen ska stå för. Alltså gratis att vara med!

Intresserad att vilja vara med och styra Göteborgs största öppna fotoklubb?

Till februari är det dags för årsmöte och samtidigt för nyval av styrelsen. Kontakta ordförande Géza som förmedlar vidare till valberedningen.

Foto: Alan Arian
Foto: Alan Arian

Information från undergrupperna

Gatufotogruppen

Måndagen den 9 december kommer gatufotogruppen ha en workshop tillsammans med Lars Lejring. Kostnad 100 kr och kommer att hålla till i lilla salen på Nordengården.

Porträttgruppen

Olle Orrö meddelade att inom SKFs område finns en tom byggnad fri för utnyttjande till oss medlemmar som önskar.

FLUF – gruppen för ungdomar av ungdomar

FLUF – Fotografiska Lilla Ungdomsföreningen har haft sin första utflykt och dessutom pågår just nu en workshop om hur en systemkamera fungerar.

Klubbmästerskapet

Decembermötet är näst sista omgången i klubbmästerskapet. Rankingtabell är uppdaterad och kan beskådas på sin sida. Temat var svart-vitt och följande bilder vann hemsidetävlingen respektive närvarotävlingen:

Grattis Anders Andersson
för första vinsten i hemsidetävlingen!

Grattis Géza Pályi
för första vinsten i närvarotävlingen

Det är nu dags för att ha sista omgången i klubbmästerskapet och temat är: GLÄDJE. Mer information finner du på tävlingssidan.

Lycka till!

 

Lämna ett svar