Medlemsmöte – 13 mars 2014

Det är dags för mars månads möte och Jan Töve kommer förbi och föreläser. Dessutom kör vi en köp och sälj-kväll. En fotoloppis i miniformat. Har du något att sälja så kom förbi med dina grejer!

jantove-silentlandscape

 

Snabbinfo:

  • Datum: Torsdagen 13 mars 2014
  • Tid: start kl 18:30 med fika, mötet börjar 19:00 och avslutas runt 21:30
  • Var: Nordengården, Stockholmsgatan 16
  • Kvällens aktiviteter: Jan Töve och köp och sälj-afton
  • Vad mer?: Ta med bilder till Galleri FFG! Ett plank i miniformat.
  • Kvällens tema närvarotävlingen: Fritt tema

Länkar:

galleri FFG

Missa inte Galleri FFG, vårt lilla fotoplank i miniformat. Ta med bilder och häng upp!

Om Jan Töve:

Född 1958, är fotograf och författare bosatt i Hökerum, öster om Borås. Han är mest känd för sina natur- och landskapfotografier, först publicerade i den Speglingar (1996) och sedan i den därpå följande  Bortom redan (2001), som också uppmärksammats utomlands.

År 1995 korades han till ”Årets nordiska naturfotograf” av tidningen FOTO och 2004 utnämndes han till ”Årets fotograf” av Naturvårdverket.

Jan Töve har tagit hem flera priser i den världsomfattande tävlingen BG Wildlife Photographer of the year. Förutom utställningsverksamhet, medverkan i en rad böcker med andra fotografer och författare har Jan Töve även producerat film, bland annat för Sveriges Television.

I sitt bildskapande söker Jan Töve idag alltmer gränslandet mellan natur, människa och samhälle, vilket kommer till uttryck i de senaste böckerna Riverside/Viskan (2007) och Silent landscape (2012).

”Min fotografiska utgångspunkt är landskapet, både i det stora och lilla perspektivet. Tidigare var naturen min enda inspirationskälla, idag har jag vidgat mitt arbetsfält till att omfatta både det urbana och sociala landskapet, inklusive människan.”

”Fotografering är mitt sätt att utforska verkligheten; att betrakta, tolka och synliggöra. Genom att ta bilder upptäcker jag världen på nytt. Innerst inne handlar det om lust och glädje, och om en stark kärlek till den fotografiska bilden. ”

Lämna ett svar