Nu är vi äntligen igång!

I söndags hade FLUF uppstartsmöte på Arena 29 och vi blev ett riktigt härligt gäng som spenderade strax över två timmar tillsammans med att diskutera foto, tankar och önskemål inför hösten, möjliga aktiviteter och allmänt lärde känna varandra lite bättre! Vi fick till vår stora glädje se både bekanta och helt nya ansikten, och självklart hoppas vi att ni som var där känner att ni skulle vilja fortsätta vara med oss!

För er som dessvärre inte kunde närvara kommer här en kort sammanfattning av vad som diskuterades/beslutades;

Förslag på aktiviteter/workshops under hösten:

  • Grundläggande kamerainställningar – Allt du behöver och någonsin velat veta om hur din systemkamera praktiskt fungerar! OBS! Workshop bokad onsdag 21 september kl. 18:30 @Arena29 (event finns HÄR)
  • Bildbehandling i Photoshop/Lightroom, förslagsvis en grundkurs med de olika verktygen och sedan en påbyggnadskurs med lite mer avancerade knep
  • Skapa hemsida/blogg med WordPress – Vi lär oss grunderna i detta kraftfulla webbverktyg tillsammans! Vad innebär webbhotell, domännamn etc. och vad är viktigt att känna till? Hur skapar man något eget på webben och visar upp det? Förslag uppe till fördjupning inom html-kodning.
  • Makrofotografering – både teori och i praktiken
  • Konsertfoto – Förslagsvis bestämmer vi oss för en konsert att gå och fota tillsammans, dessförinnan hålls en föreläsning av en etablerad konsertfotograf som lär oss vad vi ska tänka på, bra grundinställningar mm. Efteråt samlas vi igen för att jämföra bilder och diskutera!
  • Visuell kommunikation/komposition – Vad är bra att egentligen tänka på innan man trycker av? Vilket intryck vill du att din bild ska ge betraktaren? Varför framkallar vissa typer av bilder ett obehag medan andra istället skänker harmoni?
  • Att tänka på när man är ute och fotar – vad är tillåtet och vad bör man inte göra som fotograf på stan?
  • Julfirande med FFG på Liseberg! (Datum kommer senare)

Vi uppmuntrar också starkt alla medlemmar att dra igång spontanträffar! Det är jätteroligt och ett perfekt sätt att komma ut oftare med kameran. Gör ett event eller skriv i FLUF gruppen och berätta vart ni ska eller vad ni tänkt er och se om någon annan vill hänga på!

NÄSTA MÅNADSMÖTE ÄR BOKAT TILL DEN 9 OKTOBER PÅ ARENA 29!

Ett event ska läggas upp i god tid innan mötet. Till detta möte fick alla som kom i söndags ett UPPDRAG – nämligen att ta ett självporträtt (fri tolkning på hur detta ska göras/utformas! Uppmuntrar kreativitet!), även vi i arbetsgruppen ska göra detta.

Mer information kommer läggas ut löpande, både här på hemsidan och i Facebookgruppen!

Tack alla ni som kom för ett riktigt bra första medlemsmöte! Hoppas vi syns igen i oktober och dessförinnan spontant ute på stan!

Lämna ett svar