FLUF möte 9/10: Sammanställning

Vi var en tapper liten skara som samlades på Arena 29 igår – men inte hade vi mindre trevligt för det! Vi var dessutom produktiva och fattade ett antal viktiga beslut angående kommande höstaktiviteter!

 • Nästa medlemsmöte: Söndag 6/11 (mer info och event kommer senare)
 • Nästa workshop: Makrofoto i studio med fokus på ögonmotiv. Onsdag 19/10 kl. 18:30 (event hittar ni HÄR)
 • Nästa träff: OBS! Planering och förberedelser inför utställningen på Scandinavian Photo! Söndag 16/10 kl. 15:00 Anmälan sker via mail till fluf@fotografiska.org senast kvällen innan.

Dessutom:

 • v. 44 (Höstlovsveckan) planeras det för en spontanutflykt, troligen på kvällen onsdag 2/11. Om vädret inte är med oss eller om vi helt enkelt känner för att vara inomhus, så är Arena 29 bokad hela kvällen från 17:30 för eventuella aktiviteter.
 • Information kring erbjudandet från Hasselblad kommer på novembermötet, då Hugo har fått klara besked.
 • Workshop i Lightroom med Géza kommer gå av stapeln i november (mer info på nästa möte).
 • Eftersom konsertsäsongen på Liseberg nått sitt slut beslutade vi att skjuta upp temat konsertfoto till våren.
 • Nytt temaförslag för workshopaktivitet är “Double exposure”. Förslagsvis arbetar vi med datorer och Photoshop för att experimentera med olika bilder, diskutera olika varianter och resultat.

Nytt uppdrag till novembermötet: MYRPERSPEKTIV (som vanligt fri tolkning! En liten hint kan ju dock vara att sänka sig ner en bit och vinkla kameran uppåt… Kreativitet uppmuntras!)

OBS! Nedan följer instruktioner för vad som gäller för utställningen!

 

Tack för den här gången! Vi syns snart!


Utställning på Scandinavian Photo!

När? Hela november med start 1/11. Vernissage fredag 4/11. “Öppet hus” med medlemmar från FFG, mingel och föreläsare lördagarna 12/11, 19/11 samt 26/11 kl. 12:00.

Hur? Jo, det ska vi reda ut nu:

 • Varje bildgrupp/underförening har en skärm 2,4 x 1,9 m att disponera över.
 • Vi har beslutat att varje aktiv medlem i FLUF får ha med en bild per person.
 • Har man inte varit med på något möte/någon aktivitet den senaste tiden, men har för avsikt att vara med aktivt i föreningen i fortsättningen håller vi ett extra möte nästa söndag den 16/10 – dels för att gemensamt se vilket bildmaterial vi har till utställningen och dels för att ge ytterligare medlemmar en chans att ta del av den här fantastiska möjligheten.
 • Vi har beslutat att inte ha något övergripande tema, utan det är upp till var och en att bestämma vilken bild man vill delta med. Dock förbehåller vi oss rätten att exkludera bilder som anses totalt olämpliga för publik. Det här är en chans att få visa vilka vi i FLUF är och den typ fotografi som vi brinner för. Därför ber vi er att tänka en extra gång eller två inför valet av bild. Vi i arbetsgruppen finns givetvis här för assistans.
 • På söndag kommer vi att gå igenom alla bilder för att sedan gemensamt skicka in bilderna för utskrift i A4-format, till en kostnad av 21kr/bild som varje deltagande medlem står för. Var och en gör alltså inte en egen beställning av utskrift. Allt samordnas via klubben.
 • Har man som aktiv medlem inte möjlighet att komma på söndag, går det bra att skicka in sin bild till Boel som är huvudansvarig för FLUFs deltagande på utställningen. Detta görs absolut senast söndag före kl. 15!
 • Frågor skickas till fluf@fotografiska.org eller i PM till någon av oss i arbetsgruppen på Facebook.

Anvisningar för bildexport (från ex. Lightroom/Photoshop):

300dpi, sRGB, 3000px (långsida), i JPEG-format.

Bilden skall märkas med Titel + Fotografens namn (förnamn & efternamn)

GLÖM INTE! DEADLINE FÖR INSKICKNING AV BILD TILL UTSTÄLLNINGEN ÄR SÖNDAG 16 OKTOBER KL. 15:00!!!

Avser man att komma på söndag går det antingen bra att skicka in sin bild via mail i förväg, eller ta med sig dator/usb så hjälper vi till med export mm. på plats!

Lämna ett svar