Analogt fotoevent

Påminnelse om Bosses analoga fotoevent i två delar!

Del 1
Lördag 29 april kl. 11:00 – Alströmer gatan 2d

“Nu var det dags för första delen i min FFG-utmaning! 
Nu ska vi fota analogt med 35mm småbildskamera. Vi träffas innan och laddar kamerorna och bekantar oss med dom. Sen ger vi oss ut på stan och har riktigt kul ihop.

Kamera finns att tillgå för eventet. Film till kameran kommer oxå att finnas till ett självkostnadspris av 50:-
Av praktiska skäl så kan vi inte vara fler än max 10 deltagare, så först till kvarn gäller. Och har du aldrig fotat analogt, så är detta din stora chans!

Andra delen av eventet kommer att bestå av att vi framkallar våra filmer ihop.Vill du inte fota analogt så får du mer än gärna följa med oss på stan och föreviga oss digitalt… Med vänlig hälsning, Bosse Andersson”

Del 2
Lördag 13 maj kl. 11:00 – Nordengården

“Nu är det dags för andra delen i min utmaning. Vi ska framkalla våra filmer som vi tog den 29/4.
Och vi ska framkalla filmerna i snabbkaffe!
Metoden heter Caffenol och alla ingredienser är sånt som man kan hitta i ett vanligt hushåll. Lite snabbkaffe, målarsoda, askorbinsyra, bordssalt och vatten… Jag kommer att stå för all kemi som behövs för att framkalla våra negativ.

Vi träffas på Nordengården och blandar ihop våran kemi och framkallar filmerna tillsammans. Sen kommer jag att scanna filmerna hemma och presentera våra resultat vid ett månadsmöte. Efter scanningen så får ni givetvis behålla era negativ. Med vänlig hälsning, Bosse Andersson”


Anmälan sker i de skapade eventen på Facebook, i vår medlemsgrupp – FFG forum