Resa till Hallands Väderö

FOTOUTFLYKT TILL ARTRIK Ö

06 maj kl. 07:00

Samling kl. 07:00 utanför Nordengården (Stockholmsgatan 16) för gemensam avfärd. Samåkning är en förutsättning. Bilresan tar ca 2½ timme och vi delar på bensinkostnader.

Färjan avgår från Torekov kl. 10:00 och åter kl. 15:20.  Färjan kostar 140 kr tur och retur per person. 

Hallands Väderö är i förhållande till sin storlek en av landets artrikaste platser med många ovanliga och utrotningshotade arter. Här finner du skog, kärr, enebuskar och snår, klipp- och sandstränder. Ön är 3 km lång och på det smalaste stället 600 m bred.

Skogen på ön har till skillnad från många andra skogar längs västkusten aldrig varit helt nerhuggen. På och i de många gamla träden trivs ett myller av insekter och växter och vildkaprifol slingrar sig högt upp i trädens grenverk. Ön har ett rikt fågelliv och med lite tur kan vi även få se sälar. Osäkert om caféet på ön har öppet, annars är det väl trevligt med en egen matsäck. 

Anmälan i eventet på FFG forum, vår Facebookgrupp för medlemmar.

Värd och skapare till detta evenemang är vår medlem Kerrhy Henriksson.

Väl mött!

Här finner ni mer information om Hallands Väderö: www.hallandsvadero.se/