Medlemsmöte 7 november 2018

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE

Onsdag 7 november 2018
Start med fika kl 19:00. Mötet startar strax därefter och avslutas runt kl 21:30.

OBS! Notera dag och tid och att vi nu håller till i Axelhuset på Axel Dahlströms torg.

Föreläsning av Mats Alfredsson
Mats Alfredsson är en internationell street photographer, föreläsare och workshopledare. Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden. Alltid spontant, utan att arrangera. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små snabba berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi. Hans fotostil är oftast väldigt nära med känslan att du själv befinner dig mitt i händelsen.

I föreläsningen Streetwalk berättar han för oss vad är det som driver honom att fotografera okända människor. På gator, tunnelbanor, pubar, caféer och andra tänkbara offentliga miljöer. Är det ens tillåtet att göra det? Utan att be om lov i förväg? Hur skulle du själv reagera? Bli stolt, nyfiken eller upprörd? Var kommer frågor som moral, etik och integritet in i bilden?

Han kommer att berätta storyn bakom ett antal utvalda bilder. Men också hur Street Photography har förändrat hans liv dramatiskt.
Men framförallt kommer Mats att övertyga oss om varför han anser det vara nödvändigt att fotografera och dela med sig av den här typen av bilder.

Han är också en av nio medlemmar i det internationella streetkollektivet ”The Street Collective” med fotografer från Indien, USA, Israel, Tyskland, Frankrike, Vietnam, Marocko och England, vars syfte är att bidra till utvecklingen av street photography på det internationella planet.

Bildtävling: Klubbmästerskapet fortsätter. Temat i november är “Allhelgona”. Man deltar med max två stycken påsiktsbilder (utskrift). Rekommenderad maxstorlek är A3. Röstning sker på plats. Den digitala tävlingen, med samma tema, redovisas.

Redovisningar och allmän info: Vad har hänt och vad kommer att hända i klubben framgent. Redovisningar från klubbverksamheten.

Länk till Facebookeventet hittar ni HÄR (åtkomlig för medlemmar).
Vänligen anmäl i eventet om ni kommer. Det underlättar för inköp av fika och annat.

Är du ännu inte medlem är du välkommen att besöka ett möte för att se om vi är fotoklubben för dig.

Varmt välkomna!