Info från klubben

Bra att veta

  • På decembermötet gästades vi av Michaéla Faily från Abecita Konstmuseum som höll ett inspirerande föredrag. Michaélas presentation finns nu att ladda ned från vår hemsida i en förkortad version utan bilder. Michaéla delar med sig av tips kring vad man bör tänka på om man vill ställa ut. En avdelning kallad Tips & trix har skapats på vår hemsida där man hittar nämnda föredrag.
  •  Under Tips & trix hittar man även en äldre artikel som handlar om passepartouter. Detta är en av våra mest lästa artiklar genom tiderna. Artikeln är nu uppdaterad med en ny passepartoutkalkylator (stort tack till Thomas och Lukas Lundman).
  • Under Tips & trix hittas också guider om hur man ändrar pixelmåtten på sitt bildbidrag om man vill delta i vår hemsidetävling. För den som är nybörjare eller bara upplever det krångligt och vill göra det enkelt.
  • Nästa tävlingstema i påsikts- och hemsidetävlingen är “Djur”.
  • På decembermötet nämndes även om en aktuell internationell tävling där vi som är klubbmedlemmar kan delta. Här är en länk för mer information: http://www.rsf-fotoklubbar.org/Aktuellt/28thcolourbiennial.html

Vad händer närmast?

  • Måndag 17 december kl. 17:30 – Jul på Liseberg
  • Onsdag 16 januari kl. 18:00 – Medlemsmöte i nya lokaler i Örgryte Församlingshem
  • Onsdag 23 januari kl. 17:00 – Guidad tur på Hasselblad Center. Visning av konstnären Oscar Muñoz verk, 2018 års mottagare av Hasselbladstiftelsens internationella pris i fotografi.

OBS! Håll även utkik efter eventuella spontana event som kan dyka upp! Är du medlem men ännu inte har anslutit dig till FFG forum, vår Facebooksida för medlemmar, så rekommenderas det varmt. Det är ofta där som dessa event läggs upp och diskussioner förs.

Trevlig jul och väl mött!