Medlemsmöte 11 september 2019

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE

Onsdag 11 september 2019
Vi börjar med fika kl 18:30. Mötet startar vid 19:00 och avslutas runt kl 21:30.

OBS! På grund av renoveringar håller vi under hösten till i Majornakyrkan.

Kalahari – Skoningslöst och vilt men otroligt vackert
Torrt, varmt och dubbelt så stort som Spanien, men med ett förvånansvärt rikt djurliv är detta skoningslösa stäppområde i södra Afrika en favorit och ett område Johan regelbundet återvänder till. Runt de uttorkade flodbäddarna och vid vattenhålen utspelar sig dagligen en kamp på liv och död och möjligheten att se lejon, leopard, gepard och ökenlo ”in action” har gett Kalahari kultstatus bland fotografer och naturintresserade. Stora katter i all ära, men de vackra oryxantiloperna, den svårflörtade honungsgrävlingen, surikater, kamarävar och alla andra djur som har parken som sitt hem ger skapandet ytterligare en dimension. 

Johan Siggesson/N är född 1977 och uppvuxen i Älvängen strax norr om Göteborg. Han bor sedan 2002 på ön Malta mitt i Medelhavet och har en grafisk bakgrund som webbdesigner och grafisk designer. Johan har alltid varit intresserad av natur och det är främst djuren som fascinerar honom. Han arbetar som fotoguide för svenska och utländska researrangörer och håller regelbundna kurser och föredrag i Sverige och utomlands. Johan är nyligen invald i föreningen Naturfotograferna och har de senaste åren haft framgång i stora internationella naturfototävlingar med kategorivinster i European Wildlife Photographer of the Year, Travel Photographer of the Year och Scottish Nature Photographer of the Year där han också vann hela tävlingen. 
 

Bildtävling: Klubbmästerskapet fortsätter. Temat i september är att tolka Tomas Ledins låt “Sommaren är kort”. Man deltar med max två stycken påsiktsbilder (utskrift). Rekommenderad maxstorlek är A3. Röstning sker på plats.
Den digitala tävlingen, med samma tema, redovisas. Sista datum för inlämning digitalt är 2/9, via länk som publiceras på FFG forum (vår Facebooksida för betalande medlemmar).

Redovisningar och allmän info: Vad har hänt och vad kommer att hända i klubben framgent. Redovisningar från klubbverksamheten.

Länk till Facebookeventet hittar ni HÄR (åtkomlig för medlemmar).
Vänligen anmäl i eventet om ni kommer. Det underlättar för inköp av fika och annat.

Är du ännu inte medlem är du välkommen att besöka ett möte för att se om vi är fotoklubben för dig.

Varmt välkomna!