Wiki Loves Earth

Den ideella föreningen Wikimedia Sverige som verkar för fri kunskap, via bland annat Wikipedia och Wikimedia Commons, anordnar den svenska deltävlingen av den internationella fototävlingen Wiki Loves Earth. Fototävlingen går ut på att fotografera naturen på vår vackra planet. I Sverige ingår naturreservat, nationalparker, biosfärområden och naturminnen i tävlingen. Förra året vann Lennart Jönsson i Dalby tävlingen med sitt bidrag från Söderskog.

Tävlingen pågår från 1 – 31 maj, och alla bilder som laddas upp under tidsperioden räknas – de behöver alltså inte vara tagna mellan 1 och 31 maj. Med tanke på Covid-19-situationen har arrangörerna uppmuntrat till lokalturism – att med kameran besöka skyddad natur i ens närområde. Mer information om tävlingen finns här: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2020_in_Sweden/sv
 
De tio bästa bilderna i Sverige går vidare till en internationell final, med fina priser i potten. Den svenska vinnaren får ett presentkort på 1000 kronor. Förra årets bilder används på fjorton språk.
 
Vid frågor hör av er till Eric på Wikimedia Sverige