Wiki Loves Earth – global naturfototävling

LYFT FRAM SKYDDADE NATUROMRÅDEN

Dags igen för den globala naturfototävlingen Wiki Loves Earth, som arrangeras varje år av Wikimediarörelsen. Deltagarna tävlar nationellt, och femton bidrag går sedan vidare till den internationella finalen.

Fotona ska porträttera naturreservat, nationalparker, naturminnen och biosfärområden, och i år finns kategorierna “landskap” respektive “makro” att tävla i.

Tävlingen pågår 1-31 maj.

Bilderna som laddas upp till tävlingen släpps under en fri licens. Det betyder att de kan spridas och återanvändas av andra, så länge fotografen anges, och att svensk natur därmed får betydligt större synlighet på nätet. Till exempel kan de användas i Wikipediaartiklar och nå mängder av läsare.

Utöver den redan listade webbsidan för tävlingen har en karta tagits fram, där det går att se vilka naturområden som redan är fotograferade och vilka som behöver porträtteras: https://map.wikilovesearth.se/

den här sidan finns föregående års svenska vinnare, som kanske kan ge lite inspiration.