Anton Corbijn och Sveriges största konstgalleri

GUIDAD VISNING

Lördag 27 augusti 2022
Hotel Tylösand, Halmstad kl 11:00

Bilfärd Göteborg – Tylösand tar ca 1 timma och 45 minuter.
Avresa föreslås kl 09:00 senast, gärna tidigare för marginal.

Anton Corbijn med flera på Tres Hombres Art
Hotel Tylösand har Sveriges största konstgalleri – Tres Hombres Art – med några av världens mest intressanta fotografer representerade på en yta av 23 000 kvm. Delägare är en av Sveriges mest entusiastiska popkulturkonnossörer och konstsamlare – Per Gessle.

Vi kommer att få en guidad visning av galleriet där det pågår en sommarutställning med en av världens absolut främsta fotografer – Anton Corbijn, född i Strijen, Holland 1955.

Corbijns känsla för uttryck och komposition har inspirerat generationer av kreatörer. Hans kännetecken är framför allt analoga känsloladdade svartvita bilder, med både kontrast och grynighet nästan alltid tagna i naturligt ljus och nästan alltid utomhus. Flera bilder är i storformat och utställningen ger en inblick i den internationellt kände fotografen och filmregissörens skapande av porträtt, med ett distinkt bildspråk och i samarbete med de kanske mest imponerande personligheterna inom musik, film, konst och mode.

Utöver en stor samling av fotografiska verk visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer. Galleriet är i ständig förändring och för tillfället hänger ca 400 verk på olika platser i hotellet. Vart du än går väntar sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra, tagna av fotografer som Anton Corbijn, Mary McCartney, Albert Watson, Mick Rock och många fler. Du hittar inget liknande någon annanstans.

Efter vår guidade tur intar vi lunch tillsammans på hotellets restaurang, med Kattegatt och Tylösandstranden som fond. Där serveras lunchbuffé för en kostnad av 180 kr.

Hur vi tar oss dit? Samåkning är det tänkt.
Kostnad? 180 kr för lunchen, visningen är kostnadsfri.

Förslag på bränslekostnad om man samåker är 120 kr/person till föraren om man är tre passagerare.

Vi vill ha in er anmälan senast 10/8. Länk till Facebookeventet där ni anmäler er hittar ni HÄR (åtkomlig för medlemmar).
Skriv i eventet om ni kan ta med passagerare, eller om ni behöver skjuts.

Vi hoppas på stor uppslutning och en trevlig dag!