Hasselblad Center – guidad visning

 

 

Carrie Mae Weems

Onsdag 20 december 
Hasselblad Center, Göteborgs konstmuseum kl 18.00

Guidad visning om Carrie Mae Weems, 2023 års Hasselbladspristagare. Du köper din egen entrébiljett vid ankomst men kostnaden för guidning står klubben för.
Samling kl 18.00 Visningen startar kl 18:15

Efteråt uppsöker vi något närliggande mat/ölställe för social summering och analys av våra intryck.

Länk till Facebookeventet hittar ni HÄR (åtkomlig för medlemmar).
Vänligen anmäl i eventet om ni kommer.

“Carrie Mae Weems arbeten har i årtionden förutspått några av vår tids mest angelägna frågor – kampen för jämlikhet och mänskliga rättigheter – med orubblig visuell och etisk kraft. Hennes konstnärskap är till sin natur aktivistiskt, gripande och lyriskt. Hon skapar suggestiva, starka tablåer och konfronterar smärtsam historia, institutionell makt och social diskriminering. Kärnan i Carrie Mae Weems omfattande konstnärskap är fotografi, men hon arbetar också med video, text, multimediala installationer och performance. Hon medverkar ofta själv i sina arbeten och förkroppsligar och hyllar på så sätt det svarta kvinnliga subjektet.”

Välkommen!